Template Vertrouwenscontactpersoon
Geen resultaten gevonden
Wij willen een zwemvereniging zijn waar iedereen zich veilig en welkom voelt. Wij maken ons dan ook sterk voor het bevorderen van gewenst gedrag en het aanpakken van ongewenst gedrag, niet-integer gedrag of grensoverschrijdend gedrag.
Toch kan het gebeuren dat je dat anders ervaart. In die gevallen hoort ons bestuur dat graag! We gaan dan meteen met je in gesprek om te kijken of we daar iets aan kunnen doen.
Denk aan de volgende gevallen:
- Je hebt zelf een nare ervaring opgedaan binnen onze vereniging;
- Je bent getuige geweest van ongewenst gedrag, niet-integer gedrag of grensoverschrijdend gedrag ten opzichte van iemand anders, of maakt je daar zorgen om;
- Je maakt je zorgen over de veiligheid of cultuur binnen onze vereniging;
- Je ziet of ervaart dat er door onze kaderleden of vrijwilligers niet adequaat wordt ingegrepen bij ongewenst gedrag, niet-integer gedrag of grensoverschrijdend gedrag.
Mocht je om welke reden dan ook een drempel ervaren om met het bestuur in gesprek te gaan, stap dan af op onze vertrouwenscontactpersoon.
Meldplicht
Bij een vermoeden van seksuele intimidatie zijn coaches, trainers en begeleiders verplicht melding te doen.
Wat doet de vertouwenscontactpersoon (VCP)?
De VCP zal naar jouw verhaal luisteren en samen met jou kijken wat verdere stappen kunnen zijn. Soms is iets op te lossen binnen de vereniging en in sommige gevallen is het verstandig om er deskundigen bij te betrekken. Dit zal altijd in overleg met de melder gebeuren. De VCP is onafhankelijk en is namens de vereniging belast met het borgen van een veilig, plezierig en integer sportklimaat.
Wie is onze VCP?
*** is de vertrouwenscontactpersoon bij ***. *** is in het dagelijks leven ***.
*** is op *** wijze verbonden en betrokken bij onze vereniging.
*** heeft de volgende ervaring op het gebied van vertrouwenswerk *** en heeft daar de volgende opleidingen voor gevolgd ***.
-FOTO-
Hoe kun je onze VCP bereiken?
Onze VCP is bereikbaar via het e-mailadres vcp@***.nl. Ook kun je telefonisch contact opnemen via 06-***. Onze VCP neemt dan binnen 24 uur contact met je op.
Toch liever met iemand anders praten?
Mocht je om welke reden ook toch liever met iemand anders praten, dan heb je de volgende alternatieven:
- Meldpunt Code Blauw van de KNZB. De KNZB beschikt over een meldpunt die die jouw verhaal kunnen aanhoren, jou kunnen adviseren en die ook beschikken over een goed netwerk om -in samenspraak met jou- aan de slag te gaan met jouw signaal of melding.
- Het Centrum Veilige Sport Nederland. Het CVSN is continu te bereiken. De casemanagers weten als geen ander hoe om te gaan met signalen en meldingen en kunnen jou dus heel goed adviseren. Je kunt ook zelf met hen afspreken of de KNZB geïnformeerd kan en mag worden.