Melding maken

Je overweegt een melding te maken van een situatie.
Je kunt bij de KNZB terecht voor vragen, het delen van zorgen, het bespreken van dilemma’s en voor advies en ondersteuning bij het maken van een melding. Er zijn verschillende loketten waarbij je een melding kan maken, maar het is vaak verstandig om eerst advies in te winnen. Meldingen worden altijd opgevolgd volgens de reglementen, statuten en het vastgestelde beleid.
Stappenplan
Stap 1: Wat kun je doen voordat je een melding maakt?
Wanneer je een melding overweegt raden we je aan om eerst contact te leggen met jouw vereniging over de situatie. Binnen jouw vereniging zijn vertrouwenscontactpersonen (VCP’s) actief die gericht in deze situatie jou de begeleiding en ondersteuning kunnen bieden die jij nodig hebt. Ook staat het bestuur van de vereniging staat voor jou klaar. Wellicht dat op deze manier jouw situatie met een goed gesprek verholpen en opgelost worden. Daarnaast kun je mogelijk een klacht indienen bij je eigen vereniging.
Stap 2: Ik twijfel om een melding te maken, wat nu?
Er kan altijd binnen de vereniging een gesprek aangevraagd worden met een vertrouwenscontactpersoon (VCP) om te sparren. Mocht je daar niet uit komen kan er altijd voor advies telefonisch contact met KNZB worden opgenomen. Het Meldpunt Code Blauw is er voor jou en daar denken we dan actief met je mee en bepalen samen met jou en/of anderen of dit de meest aangewezen weg is.
Stap 3: Kies eerst het geschikte meldpunt op basis van de soort melding
Gericht op ongewenst gedrag (intimidatie, pesten, discriminatie, grensoverschrijdend gedrag, niet integer gedrag)
Neem contact op met het Meldpunt Code Blauw binnen de KNZB
Klik hier om een melding Code Blauw te maken
Gericht op een administratief geschil (ledenadministratie, competitiezaken, contributie, betalingen, financiën, sponsoring, bezwaren tegen beslissingen van de KNZB)
Klik hier om een administratief geschil te melden
Gericht op tuchtzaken (statuten, reglementen, straffen, wedstrijdovertredingen)
Klik hier om een tuchtzaak aan te brengen
Gericht op het functioneren van officials en scheidsrechters
Klik hier om een klacht in de dienen
Gericht op de klokkenluidersregeling (omvangrijke, ingrijpende en/of structurele misstanden en integriteitsschendingen)
Klik hier om een klokkenluiders melding te maken
Stap 4: Volg de juiste procedure van het meldpunt
Op basis van de soort melding en de juiste manier van melden kun je jouw melding maken. Bij vragen kun je altijd contact met ons op nemen via de contactgegevens van meldpunt Code Blauw