• Wedstrijdzwemmen
  • KNZB
  • KNZB verenigingszwemcompetitie

PSV pakt comfortabele voorsprong in eerste ronde KNZB Zwemcompetitie

08 oktober 2024

KNZB Zwemcompetitie

PSV pakt comfortabele voorsprong in eerste ronde KNZB Zwemcompetitie

Afgelopen weekend vond de eerste Eredivisie zwemmen competitieronde plaats. Na het kampioenschap van 2023-2024 afgelopen seizoen, pakte PSV een comfortabele voorsprong van meer dan 100 punten in ronde 1 van de KNZB Zwemcompetitie. ZPC Amersfoort, Blue Marlins en De Dolfijn volgden elkaar op de voet op plek 2, 3 en 4.

In de Eerste Divisie A was er een spannende strijd om plek 1 tussen OZ&PC en Team Noord-Holland (SG) die de Oldenzalers nipt wonnen. Het tweede team van PSV pakte in de Eerste Divisie B de kop met ruim 130 punten voorsprong.

Hoofdcoach bij PSV, Nick Jansen, is blij met de goede prestaties van de vereniging in de hoogste twee Nederlandse divisies.

“Het is een vliegende start voor ons! Zowel in de Eredivisie als in de Eerste Divisie staan we momenteel met PSV bovenaan. Met nog vier competitierondes te gaan blijven we gefocust op onze taak. Er is nog van alles mogelijk. Ik ben in ieder geval trots op de goede start. De beide teams en coaches hebben voor een goede start van het seizoen gezorgd!”

ZPC Amersfoort deed op drie locaties met drie teams mee aan de opening van de zwemcompetitie. Tom Rikhof zag als hoofdtrainer wedstrijdzwemmen door de leeftijden van de zwemmers een aantal verschuivingen in de teams. Volgens Rikhof is ZPC Amersfoort sterk in de breedte.

‘’De zwemcompetitie is een mooie reeks om op niveau te zwemmen en met elkaar de strijd aan te gaan. We doen mee voor de winst al is een tweede plek, mede door de wisselingen in onze teams, in de eerste Eredivisie-ronde een mooi resultaat. Het is goed om te zien dat veel ploegen op zaterdag zwommen. Dit maakt het aantrekkelijker voor studenten en 'oudere' zwemmers die glans geven aan de competitie in alle teams en op alle niveaus. Op naar het vervolg in januari.”

Lars Wouters van Blue Marlins zag dat het wegvallen van sterke krachten zoals Efe Ongoren, Emile Fouzai, Yanieck Weijland en River Streefland van invloed was op hun resultaat in de eerste wedstrijd van het seizoen. De vereniging werkt met een vernieuwde trainingsbenadering, die ze gaat helpen om goede vervolgstappen te zetten in de ontwikkeling van de zwemmers.

“Ik ben ontzettend trots op onze ploeg en op wat er in deze eerste competitieronde is neergezet. Vooral in onze opleiding zien we veel mooie ontwikkelingen. Bij de senioren ligt er vanwege de wisselingen nog een uitdaging. We trainen op een andere manier en dat heeft even tijd nodig. We zijn ervan overtuigt dat het op termijn mooie resultaten oplevert.’’

Het volgende competitieweekend is op 11 en 12 januari. Alle standen zijn terug te vinden in dit overzicht.