Dubbele Supercup winst voor ZV De Zaan

22 september 2024

70542079 ORANGE PICTURES 1

In de Amersfoortse Amerena vond gisteravond de KNZB Supercup plaats. De vrouwen van ZV De Zaan wonnen met 19-16 van Polar Bears. De mannen van De Zaan maakten er een Zaans Supercup-feest van door met 11-16 te winnen van GZC Donk.

Vrouwen
Lieke Rogge was met acht doelpunten belangrijk voor het behalen van de derde Supercup winst in de Zaanse geschiedenis. De teruggekeerde Fleurien Bosveld speelde een sterke wedstrijd voor Polar Bears met goede intercepties en aanvallende acties. De winnende coach Mick van den Bree zag dat de periodestanden (4-2, 8-6 en 14-13) in het voordeel waren van zijn ploeg.

‘’Als we ons beste niveau halen, dan zijn we zowel in onze ervaring als kwaliteit sterker dan Polar Bears. We moeten er altijd vol voor gaan en krijgen niets cadeau. Ik ben tevreden met de overwinning al weet deze gemotiveerde groep ook dat de schoonheidsfoutjes eruit moeten. We hebben nog voldoende ontwikkelpunten.’’

Op waterpolo.nl is een uitgebreider wedstrijdverslag te lezen van de vrouwenwedstrijd.

Van 3 tot 6 oktober spelen beide ploegen in de Champions League. Op 12 oktober speelt De Zaan de eerste competitiewedstrijd tegen PSV. De Beren spelen dan tegen GZC Donk.

Doelpuntenmakers
De Zaan; Lieke Rogge (8), Nerida Drewes, Bente Rogge (Beiden 3), Maud Koopman, Takyiwa Sam (Beiden 2) en Kila van der Veen (1).
Polar Bears; Storm Willemsen (5) Renée de Kleer (3) Fleurien Bosveld, Nina van de Geijn Laura Schinkel (Allen 2), Jill Oort en Iris Wolves (Beiden 1).

Mannen
Na de vrouwenwedstrijd waren ook de Zaanse heren de beste op de Supercup avond. De ploeg van Andreas Mirales won met 11-16 nadat ze in de eerste periode op voorsprong kwamen en deze niet meer uit handen gaven. De coach is tevreden met het resultaat en kijkt terug op een interessante wedstrijd.

‘’We hebben in meerdere fases goed spel laten zien en daar mogen we tevreden mee zijn. We bouwen door op de goede punten en we gaan aan onze verbeterpunten werken om in de komende wedstrijden steeds beter voor de dag te komen.’’

Aanstaande zaterdag komt PSV op bezoek bij De Zaan voor de eerste Eredivisiewedstrijd van het seizoen. Donk gaat op bezoek bij ZPB uit Barendrecht.

Lees via deze link het uitgebreidere verslag van de heren.

Doelpuntenmakers heren:
De Zaan; Don Rempt (4), Angelo Corver (3), Pascal Janssen, Thomas Lucas, Stan Meijn (Allen 2), Claudio Brancatello, Phil Brantjes en Daan Bakker (Allen 1)
GZC Donk; Thijs Schouwerwou (4), Jorrit van der Weijden (3), Jorn Winkelhorst (2), Rick Terlouw en Jesse Nispeling (Beiden 1).

Op deze pagina staan de foto's van de Supercup, gemaakt door Egbert Jan van Ommen. De foto's gemaakt door Orange Pictures zijn hier te vinden.