• Olympische spelen
  • TeamNL Openwaterzwemmen

Emotionele strijd voor het goud!

08 augustus 2024

69276812 BSR AGENCY

Deze overwinning was niet alleen een sportieve prestatie, maar ook een emotionele triomf. Van Rouwendaal sloot haar olympische carrière af met een indrukwekkende overwinning.

Sharon van Rouwendaal heeft tijdens haar vierde en laatste Olympische Spelen haar tweede olympische titel in het 10 kilometer openwaterzwemmen behaald.

Van Rouwendaal startte met nummer 2 en legde zes rondes van een mijl af in de Seine, waarbij de finish tegen de stroming in lag. Ze begon beheerst, met een tijd van zes minuten over de eerste 800 meter, en bevond zich na de eerste ronde op de vierde plaats, tien seconden achter de leider.

Bij het derde keerpunt nam ze de leiding over, ondanks de enorme moeite die de sterke stroming en obstakels zoals takken in het water veroorzaakten. Na twee rondes had ze met een tijd van 40.18 de leiding stevig in handen. Haar eerste drinkmoment volgde kort daarna.

Bij de derde doorkomst werd Van Rouwendaal ingehaald door de Australische Johnson, maar ze hield vast aan haar sterke en ontspannen zwemstijl. Samen met Johnson en de Italiaanse Tadeucci vormde ze een kopgroep die vijftien seconden voorsprong had op de rest.

In de laatste 200 meter van de race liet Van Rouwendaal haar doorzettingsvermogen zien. Met een krachtige eindsprint tegen de stroming in, wist ze de Australische Johnson te passeren en de gouden medaille te winnen met een voorsprong van vijf seconden.

Deze overwinning was niet alleen een sportieve prestatie, maar ook een emotionele triomf. Van Rouwendaal sloot haar olympische carrière af met een indrukwekkende overwinning!

Credits: BSR AGENCY NL