• TeamNL
  • Olympische spelen
  • TeamNL Wedstrijdzwemmen

Flinke medaillekansen voor TeamNL morgen na succesvolle zwem-dag

02 augustus 2024

69098144 BSR AGENCY

Flinke medaillekansen voor TeamNL morgen na succesvolle zwem-dag

Tijdens de zevende dag van de Olympische Spelen kwam bij het wedstrijdzwemmen opnieuw een estafetteploeg in actie. Het team van Kai van Westering (rugslag), Caspar Corbeau (schoolslag), Tessa Giele (vlinderslag) en Marrit Steenbergen (vrije slag) kwam in actie op de mixed 4x100m wisselslag. Individueel kwamen Nyls Korstanje (100m vlinderslag) en Marrit Steenbergen (200m wisselslag) in actie.

Tijdens de ochtendsessie kwam Nyls Korstanje in actie op de 100m vlinderslag. Tijdens de vorige Olympische Spelen kwam hij ook al in actie op de 100m vlinderslag, toen eindigde hij als 12e. Tijdens het WK in 2023 zwom Nyls Korstanje in een tijd van 50,78 een nieuw Nederlands record. Daarmee verbrak hij overigens het Nederlands record wat ook al op zijn naam stond. Vandaag tikte hij tijdens de ochtendsessie aan in een tijd van 51,17, waarmee hij zich als 8ste plaatste voor de halve finale in de avond, waar hij na een sterke race met een tijd van 50,59 zich als 4e plaatste voor de finale. Met die tijd verbetert hij niet alleen zijn eigen PR, maar verscherpt ook zijn Nederlands Record.

Nyls Korstanje is zelf ook tevreden over zijn race "Ik heb gewoon dikke stappen gemaakt sinds vorig jaar toen ik dat Nederlands Record zwom. Het moest alleen gewoon op z'n plek vallen en ik heb er alles aan gedaan om dat hier te kunnen doen. En ik ben wel heel blij dat het gelukt is." vertelde Kostanje tegen de NOS na afloop van zijn race.

Marrit Steenbergen kwam vandaag maar liefst twee keer in actie. Tijdens haar individuele onderdeel, de 200m wisselslag, tikte zij aan in een tijd van 2.13,21. Hiermee belandde zij op een 20ste plek en plaatste zich helaas niet voor de halve finale. Later op de ochtend kwam Steenbergen nog een keer in actie op de mixed 4x100m wisselslag estafette.

Bij de estafettes kwam het team van Kai van Westering (rugslag), Caspar Corbeau (schoolslag), Tessa Giele (vlinderslag) en Marrit Steenbergen (vrije slag) in actie op de mixed 4x100m wisselslag. Tijdens hun eigen serie tikte het team als tweede aan en eindigde uiteindelijk als vierde in een tijd van 3.43,60. Hiermee kwalificeren ze zich voor de finale morgenavond.

Zowel Nyls Korstanje als het mixed estafetteteam hebben vandaag laten zien dat zij tot de wereldtop behoren en zeker meedoen voor de medailles morgen. Naast de finale mixed 4x100m wisselslag, komen er morgen ook Nederlandse teams in actie op de mannen 4x100m wisselslag en de vrouwen 4x100m wisselslag. Individueel zwemt Nyls Korstanje de finale 100m vlinderslag en komen Kim Busch en Valerie van Roon in actie op de 50m vrije slag.

Statistieken wedstrijdzwemmen:
Nyls Korstanje, 100m vlinderslag (Series): 51,17
Marrit Steenbergen, 200m wisselslag (Series): 2.13,21
Kai van Westering, Caspar Corbeau, Tessa Giele en Marrit Steenbergen, mixed 4x100m wisselslag (Series): 3.43,60
Nyls Korstanje, 100m vlinderslag (Halve Finale): 50,59 (PR) (NR)

Foto: BSR Agency