• Waterpolo
  • Wedstrijdzwemmen
  • Olympische spelen
  • TeamNL Wedstrijdzwemmen
  • TeamNL Waterpolo

Gemengde Resultaten voor TeamNL op negende dag Olympische Spelen

04 augustus 2024

Ontwerp zonder titel 1

Gemengde Resultaten voor TeamNL op negende dag Olympische Spelen

Deze negende dag van de Olympische Spelen betekende de laatste dag voor het wedstrijdzwemmen. Nog twee maal had Nederland kans op een medaille bij het wedstrijdzwemmen deze Olympische Spelen. Bij het waterpolo speelden de Nederlandse Waterpolodames hun laatste poulewedstrijd tegen Canada.

Bij de heren 4x100m wisselslag kwam het team van Kai van Westering, Caspar Corbeau, Nyls Korstanje en Stan Pijnenburg in actie. Nederland behaalde bij de heren nog nooit een medaille op dit onderdeel en helaas eindigde Nederland nu ook buiten de medailles. Al na 50m lag Nederland een stuk achter en speelden tijdens de rest van de finale een bijrol. Uiteindelijk eindigde TeamNL als achtste in een tijd van 3.32,52.

Ook bij de dames 4x100m wisselslag kwam een Nederlands team in actie. Nederland bleef iets langer bij de top, maar ook hier had TeamNL uiteindelijk een bijrol. Na de heren, tikte ook de dames als achtste aan. Zij deden dat in een tijd van 3.59,52. Het Amerikaans team domineerde bij deze finale en eindigde met een nieuw wereldrecord ruim voor de rest.

Daarmee eindigen de Olympische Spelen voor het wedstrijdzwemmen met twee prachtige bronzen medailles op de 200m schoolslag voor TeamNL. De Olympische Spelen zijn nog lang niet afgelopen. De aankomende dagen kunnen we nog genieten van waterpolo, schoonspringen, synchroonzwemmen en openwaterzwemmen.

Bij het waterpolo was er meer succes voor Nederland. De waterpolodames wonnen met 20-11 van Canada. Canada kwalificeerde zich in eerste instantie niet voor de Spelen, maar nadat het Afrikaanse continent geen deelnemend team leverde, mochten zij toch meedoen aan het toernooi. De wedstrijd begon een beetje slordig voor Nederland, maar na een aantal minuten domineerde Nederland de wedstrijd en had zelfs de mogelijkheid om een aantal nieuwe strategieën uit te proberen. Met de winst op Canada eindigt Nederland als tweede in de poule en is dus door naar de kwartfinale aankomende dinsdag.

Statistieken wedstrijdzwemmen:
Kai van Westering, Caspar Corbeau, Nyls Korstanje, Stan Pijnenburg, 4x100m wisselslag (Finale): 3.32,52
Maaike de Waard, Tes Schouten, Tessa Giele, Marrit Steenbergen, 4x100m wisselslag (Finale): 3.59,52

Karakteristieken waterpolo:
Periodestanden Nederland – Canada: 5-4, 6-2, 3-4, 6-1
Doelpunten Nederland: Lieke Rogge 5, Brigitte Sleeking 4, Vivian Sevenich 2, Lola Moolhuijzen 2, Sabrina van der Sloot 2, Iris Wolves 2, Kitty-Lynn Joustra 1, Nina ten Broek 1, Bente Rogge 1
Doelpunten / Schoten (Nederland – Canada): 20/38, 11/29
Balbezit-tijd (Nederland – Canada): 12:51, 11:09

Foto: BSR Agency