• Para-zwemmen
  • Verenigingen

Informatie-ochtend para-zwemmen

15 oktober 2024

DSC9633

Beste coach, trainer, bestuurder, lid zwemcommissie,

De Taakgroep Para-zwemmen heeft als doel, dat er voor iedere sporter, dus ook voor de sporter met een beperking, een vereniging te vinden is binnen de eigen regio. Wellicht heeft uw vereniging interesse in het para-zwemmen en zou u graag meer informatie en/of advies willen over de begeleiding van para-sporters binnen de vereniging. Of misschien heeft u onlangs in de enquête van de Taakgroep Para-zwemmen al aangegeven deze interesse te hebben.

Hiertoe willen wij u graag uitnodigen voor een bijeenkomst op:
zaterdag 26 oktober van 08.15 uur tot 11.00 uur in het Amerena zwembad te Amersfoort.

Op deze bijeenkomst praten wij u graag bij over de para-sporter, wat er van een vereniging met para-sporters wordt verwacht en wat de mogelijkheden zijn.
Het programma van deze bijeenkomst is als volgt:

08.15 uur: inloop met koffie/thee
08.30 uur: bijwonen laatste deel training HPC (Para-TeamNL) en de JCF-selectie (junioren/jeugdselectie para-zwemmers)
09.00 uur: korte pauze
09.15 uur: presentatie “Para-zwemmen als topsport: de Paralympische Spelen” door bondscoach Bram Dekker en een HPC-zwemmer
10.00 uur: presentatie “Para-zwemmen als breedtesport” door de Taakgroep Para-zwemmen i.s.m. Saskia de Jonge, JCF-coach
10.30 uur: gelegenheid tot het stellen van vragen aan KNZB-coaches, JCF-zwemmers en de taakgroep.

Na afloop van deze bijeenkomst bestaat de mogelijkheid uw vereniging op te geven als “Ambassadeursvereniging voor de para-sport”. Uw vereniging komt dan op de KNZB-website te staan als para-vriendelijke vereniging. Daarnaast ontvangt u jaarlijks drie uitnodigingen voor bijscholingen (geheel kosteloos) op het gebied van para-zwemmen. Tevens kunt u als para-vriendelijke vereniging gebruik maken van de mogelijkheid advies te vragen aan de KNZB JFC-coach over de begeleiding van uw para-sporters.

De Taakgroep Para-zwemmen stelt uw getoonde interesse bijzonder op prijs en hoopt u te kunnen verwelkomen op zaterdag 26 oktober in het Amerena in Amersfoort. Zou u ons vóór zaterdag 19 oktober via para-meezwemmen@knzb.nl kunnen laten weten of en met hoeveel mensen u aanwezig kunt zijn?

Alvast dank en graag tot ziens!

Namens de taakgroep para-zwemmen,

Patty Pellis-van Hees (voorzitter) en Bianca Gorter-Overdiek (plaatsvervangend voorzitter-secretaris)