• Verenigingen

KNZB en DAW slaan handen ineen om de zwemsport in Alkmaar verder te professionaliseren

16 september 2024

Max Delissen benoemd tot nieuwe zwembadambassadeur van Alkmaar 1536x1152

Max Delissen is de nieuwe zwembadambassadeur van Alkmaar. Met deze aanstelling, tot stand gekomen in samenwerking met Variopool B.V en Alkmaar Sport, wordt er een belangrijke stap gezet in de verdere ontwikkeling en promotie van de zwemsport in de regio Alkmaar.

De functie sluit aan bij de landelijke trend om de zwemsport breder te versterken en professionaliseren. Zwemvereniging DAW en de KNZB zien deze ontwikkeling als een positieve stap en verwachten dat de aanstelling de zwemsport in regio Alkmaar zal bevorderen. Volgens Sandra Temmerman, voorzitter van Zwemvereniging DAW, is er stapsgewijs te werk gegaan.

"We zijn begin 2023 gestart met het plan om de zwemsport in Alkmaar verder te ontwikkelen. Het is een breed gedragen initiatief, dus we zijn erg blij zijn met de komst van Max. Hij gaat een cruciale rol spelen in het verbinden van verschillende partijen en het creëren van aanbod voor zwemmers van alle leeftijden.’’

Paulien van den Boogaard, projectleider professionalisering bij de KNZB, ziet de aanstelling als een positief signaal op de ingeslagen weg om de zwemsport verder te versterken.

"Zwemmen is een sport die je tot op hoge leeftijd kunt beoefenen. Wij geloven sterk in de samenwerking met lokale partijen om de zwemsport te versterken en professionaliseren. We zijn erg enthousiast over de vele initiatieven en samenwerkingen die in het land opgezet worden. We juichen deze ontwikkeling van harte toe.’’

Delissen kijkt er naar uit om te beginnen. ''Mijn taak is om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor zwemmen en ervoor te zorgen dat kinderen ook na het behalen van hun Zwem-ABC blijven terugkeren naar het zwembad. Ik kan niet wachten om de zwemsport in Alkmaar naar een hoger niveau te tillen!’’, geeft Delissen aan.

Op deze pagina vind je meer informatie over het professionaliseren en versterken van zwemverenigingen. Voor vragen is Paulien van den Boogaard bereikbaar op verenigingsondersteuning@knzb.nl.