• Wedstrijdzwemmen
  • TeamNL
  • NK
  • Evenementen

Locaties, data en limieten Nederlands Kampioenschappen wedstrijdzwemmen bekend

07 oktober 2024

De locaties, data en limieten voor de Nederlands Kampioenschappen wedstrijdzwemmen zijn bekend. In dit bericht vind je een overzicht van alle kampioenschappen.

De Nederlands Kampioenschappen wedstrijdzwemmen vormen een belangrijk onderdeel van de Nederlandse zwemkalender. Gedurende het hele jaar komen de beste zwemmers van het land samen om te strijden voor nationale titels en om hun persoonlijke records te verbeteren. Deze kampioenschappen bieden een platform voor zwemmers om hun talenten te tonen en zich te meten met de besten in hun discipline.

MNC foto NEK 2023 1 scaled

Nederlandse Estafette Kampioenschappen

Een spectaculaire wedstrijd waarbij het teambelang voorop staat. In de ochtend gaan in de Sportboulevard in Dordrecht eerst de jongens- en meisjes teams los en ‘s-middags racen de seniorenteams om de eerste grote prijzen van het seizoen.

Locatie:
Optisport Sportboulevard
Fanny Blankers-Koenweg 10
3318 Dordrecht

Data: 13 oktober 2024
Limieten: Check de limieten hier

AMS

Nederlandse Junioren Kampioenschappen korte baan

De Nederlands Junioren Kampioenschappen Korte Baan zijn een belangrijk evenement voor jonge zwemmers in Nederland. Deze kampioenschappen worden gehouden in een 25-meterbad en bieden een platform voor junioren om hun vaardigheden te tonen en te strijden voor nationale titels. Het is een uitstekende gelegenheid voor jonge talenten om ervaring op te doen en zich te meten met hun leeftijdsgenoten.

Locatie:

Optisport Sloterparkbad
President Allendelaan 3
1064 GW Amsterdam

Data: 13-15 december 2024
Limieten: Check de limieten hier

NK korte baan DH

Nederlandse Kampioenschappen korte baan

De Nederlands Kampioenschappen Korte Baan zijn een van de hoogtepunten van het zwemseizoen. Deze wedstrijden worden gehouden in een 25-meterbad en trekken de beste zwemmers van het land aan. De NK Korte Baan biedt een spannende competitie waar zwemmers kunnen strijden om nationale titels en records kunnen breken.

Locatie:
Zwembad het Hofbad
Ypenburgse Boslaan 30
2496 ZA Den Haag

Data: 20-22 december 2024
Limieten: Check de limieten hier

NK Langebaan

Nederlandse Kampioenschappen lange baan

De Nederlands Kampioenschappen Lange Baan worden gehouden in een 50-meterbad en zijn een cruciaal onderdeel van de Nederlandse zwemkalender. Deze kampioenschappen trekken topzwemmers aan die strijden om nationale titels en zich voorbereiden op internationale competities. Het is een evenement waar zwemmers hun uithoudingsvermogen en snelheid kunnen tonen.

Locatie:
Sportcomplex Amerena
velduil 2
3815XT Amersfoort

Data: 12-15 juni 2025
Limieten: De limieten volgen eind 2024

50 meterbad nieuw CB 700x495

Nederlandse Junioren Kampioenschappen lange baan

De Nederlands Junioren Kampioenschappen Lange Baan zijn bedoeld voor jonge zwemmers die willen excelleren in een 50-meterbad. Deze kampioenschappen bieden een platform voor junioren om hun talenten te laten zien en zich te meten met de beste jonge zwemmers van het land. Het is een belangrijke stap in hun zwemcarrière.

Locatie:
Nieuwbouw De Welle
Reidingweg 6
9203 KR Drachten

Data: 20-22 juni 2025
Limieten: De limieten volgen eind 2024

52998007570 ceaf3496e0 o

Nederlandse Kampioenschappen Sprint

De Nederlands Kampioenschappen Sprint richten zich op de kortere afstanden in het zwemmen. Deze wedstrijden zijn ontworpen om de snelheid en explosiviteit van zwemmers te testen. Het NK Sprint biedt een dynamische en spannende competitie waar zwemmers kunnen strijden om de titel van snelste zwemmer van Nederland.

Locatie:
Zwemcentrum Rotterdam
Annie M.G. Schmidtplein 8
3083 NZ Rotterdam

Data: 28-29 juni 2025 (voorlopige datum)
Limieten: De limieten volgen eind 2024