• Synchroonzwemmen
  • TeamNL Synchroonzwemmen

Twee keer zilver voor Marloes Steenbeek bij WJK

01 september 2024

Marloes en Esther 1

Twee keer zilver voor Marloes Steenbeek bij WJK

Marloes Steenbeek heeft bij het WJK Synchroonzwemmen in Lima (Peru) twee keer een zilveren medaille gewonnen op het onderdeel solo. De 19-jarige pupil van bondscoach Esther Jauma eindigde zowel in de finale van de technische uitvoering als in de finale vrije kür als tweede met respectievelijk 273.5599 en 283.1460 punten. Bij de vrije kür kwam Steenbeek slechts 0.1498 punten tekort voor het goud.

Bij de technische uitvoering was het goud voor de Chinese Huiyan Xu (281.8533 punten) en het brons voor de Japanse Sakurako Uchida (270.7017). Bij de vrije kür werd Xu (282.0334) derde en was de Griekse Zoi Karangelou (283.2958 punten) de beste.

Bondscoach Esther Jauma was lovend over het optreden van Marloes Steenbeek: “De finale vrije kür was haar beste wedstrijd van het jaar. Hoewel Marloes met de vijfde hoogste moeilijkheidsgraad begon, kreeg ze de hoogste scores van de jury. Marloes heeft sinds januari enorm veel progressie geboekt. Ze zwom met veel vertrouwen en haar uitvoeringen zagen er heel volwassen uit.”

Marloes Steenbeek won eerder dit jaar twee keer brons bij het bij het EK Synchroonzwemmen in Belgrado en goud en zilver bij het Europese Jeugd Kampioenschap op Malta. In het overall-klassement solo van het World Cup-seizoen 2023-2024 eindigde ze als tweede.

Bovendien heeft Steenbeek als meetrainende reserve een belangrijk steentje bijgedragen aan de historische medailles die Noortje en Bregje de Brouwer dit jaar als nationaal duet behaalden: zilver bij het WK in Doha, dubbel goud bij het EK in Belgrado en brons op de Olympische Spelen van Parijs.