Wim Nienhuis is de nieuwe voorzitter van het Eredivisie overleg

14 oktober 2024

Schermafbeelding 2024 10 14 om 08 30 00

Begin oktober vond het Eredivisie overleg plaats, waarbij Wim Nienhuis voor het eerst als voorzitter de vergadering leidde. Hij nam het voorzitterschap over van Saskia Moolhuijzen, die de rol drie jaar vervulde. Haar afscheid vond plaats tijdens het uitzwaaitoernooi van de waterpolodames in Rotterdam.

Werkgroep Eredivisie
Wim Nienhuis is negen jaar betrokken bij ZPB H&L Productions uit Barendrecht waar hij momenteel de voorzittersrol vervult. Met vier jaar bestuurlijke ervaring en een actieve rol in verschillende taakgroepen en commissies, trad hij vorig jaar toe tot de werkgroep die zich richt op het verbeteren van de Eredivisie. Zijn actieve rol maakte hem een geschikte kandidaat voor het voorzitterschap, een idee dat zowel Ilse Sindorf als Moolhuijzen ondersteunden.

‘’Het makkelijkste is om vanaf de zijlijn te roepen wat er anders kan. Ik ben blij dat ik in de werkgroep ben gestapt en ik vind het een eer om als voorzitter van het overleg mijn steentje bij te dragen aan het professionaliseren van de Eredivisie.’’

In de werkgroep is elk team dat actief is in de Eredivisie vertegenwoordigd door een verenigingslid. De leden komen elke drie maanden samen, volgens Nienhuis is er dankzij Moolhuijzen een effectief vergaderproces opgebouwd.

"We hebben als collectief mooie stappen gezet, ik heb veel respect voor Saskia’s leiderschap. Ze bracht haar ondernemersgeest mee in haar rol als voorzitter waardoor ambities werden geformuleerd en uitgewerkt. Er zijn mooie stappen gezet in het gezamenlijke doel om het beste voor de Eredivisie te bereiken.’’

Belang van samenwerken
Parallel aan de werkgroep werd het plan ontwikkeld om de ambities van de Eredivisie af te stemmen op de visie van de Top Teamsport. Dit leidde tot een beleidsdocument dat zich richtte op een professionele en sterke Eredivisie. Moolhuijzen benadrukt het belang van de focus op de Eredivisie.

"Een gedeelte van de Eredivisie belangen lag eerder bij de waterpolofederatie Nederland (WFN), maar het was belangrijk dat deze weer bij de KNZB kwam te liggen. In de afgelopen anderhalf jaar is de nadruk vooral gelegd op het professionaliseren van de topsport op de lange termijn, en dat begint nu steeds meer zichtbaar te worden,’’ legt Moolhuijzen uit die ziet dat de werkgroep leden op dezelfde lijn zitten.

De structuur van de Eredivisie is verder ontwikkeld met gerichte plannen om de competitie verder te professionaliseren. Moolhuijzen kijkt met tevredenheid terug op de behaalde resultaten van de werkgroep en is ervan overtuigd dat er nog veel mooie stappen zullen volgen.

"Het is erg waardevol om als Eredivisie-collectief samen te werken. Het heeft ons de mogelijkheid gegeven om ons te concentreren op het creëren van de juiste voorwaarden om door te groeien naar een topcompetitie. Ik ben dankbaar dat we samen een stevig fundament hebben gelegd. Met alle huidige ontwikkelingen én Wim als voorzitter heb ik er alle vertrouwen in dat er mooie vervolgstappen gezet worden.’’

Vragen over het Eredivisie overleg mogen gemaild worden naar wedstrijdzaken@knzb-waterpolo.nl.